De bedste gammeldags fastelavnsboller, som findes. I dette indlæg får du min mormors opskrift på nogle svært vanedannende fastelavnsboller, som også er nemme at lave.
Der findes efterhånden rigtig mange udgaver af fastelavnsbollen. Derfor er det nok også naturligt, at der hersker mange meninger og holdninger til, hvilke fastelavnsboller, som er de rigtige. Mange af de fastelavnsboller, som vi køber hos bageren i dag, er lavet på butterdej og med masser af fløde. Personligt synes jeg, at de her er meget bedre og ikke helt så tunge. Jeg ved dog ikke helt, hvad der er bedst – eller rettere dårligst – for vægten. Når vi køber fastelavnsboller med fløde hos bageren eller i supermarkedet, kan vi nærmest ikke engang spise en hel en af dem. Hvorimod de her gammeldags fastelavnsboller – da har man ligesom altid lige lyst til en mere….
Sidste måltid inden fasten
De fede og tunge fastelavnsboller giver alligevel god mening, når man tænker på, at de jo netop hører fastelavn til. Fastelavn er dagene op til den kristne faste, som afholdtes i Danmark i gamle dage. Her spiste man til, at man blev dårlig, for herefter at faste i 40 dage. Fastelavnsbollerne var sidste måltid inden fasten. Du kan læse mere om fastelavnsbollens historie her.
Min mormors opskrift på gammeldags fastelavnsboller er blevet lavet i min familie flere generationer tilbage. Min mor fik dem, da hun var barn, ligesom hun har bagt dem hvert år til fastelavn i vores familie. Nu bager jeg dem selv hvert år til min mand og egne børn – samt lidt flere. I år bagte jeg dem for første gang forrige weekend, og jeg bagte nok også lidt rigeligt af dem. For at de ikke alle sammen skulle ende i vores maver, fik min mand om mandagen et hold med på arbejde til hans kollegaer. Det går nu også helt fint at fryse bollerne ned. Når de skal bruges, skal de bare tøes let op og varmes i ovnen. Vent dog med at komme glasur på dem til at de skal spises.
Under “Kager og andet sødt” kan du finde opskrifter på andre søde lækkerier.