Hjem Bornholm i billeder Lilleborg og Borresø på Bornholm

Lilleborg og Borresø på Bornholm

Lilleborg og Borresø på Bornholm ligger i landets femtestørste skov Almindingen. Her ligger Lilleborg på en 16 meter høj klippeknude med en blændende betagende udsigt til den lille idyllisk Borresø.  Omgivelserne kan næsten ikke blive smukkere. Masser af skov, søer, vandløb, klipper, dyre- og planteliv. Oveni dette er området også både historisk og geologisk spændende.

Lilleborg var tilhørssted for den danske konge fra midten af 1100-tallet og frem til 1259, hvor den blev indtaget og brændt ned som følge af magtkampe mellem kongemagten og kirken. I 1829 blev borgruinen fredet, og man kan i dag stadig se rester af muren, som omkransede borgen. Ligeledes kan man se enkelte af de gamle bygningsfundamenter

Man kan køre direkte til Lilleborg, hvor man kan parkere bilen på den lille parkeringsplads, som ligger nedenfor klippeknuden. Når man kører ad landevejen fra Rønne mod Svaneke og ind igennem Almindingen, kan man næsten ikke undgå at bemærke Lilleborg, som ligger helt ud til vejen. Se kort her.

Nedenfor kan du se min billedserie fra Lilleborg og Borresø på Bornholm taget på en efterårsdag sidst i oktober. Vil du vide mere om Lilleborg og Borresø samt få tips til smukke og spændende vandreture i området, kan du læse mit blogindlæg her.

Skriv en kommentar

*Ved brug af kommentarfeltet accepterer du samtidig websidens opbevaring og behandling af dine oplyste data. Din emailadresse bliver ikke vist eller offentliggjort.

Bornholmiglimt.com bruger cookies til at skabe en god brugeroplevelse, huske indstillinger, trafikmåling og målrette annoncer. Klik på OK knappen for at acceptere dette. OK Læs mere her