Hjem Bornholm i billeder Kultippen ved Hasle

Kultippen ved Hasle

Kultippen ved Hasle på Bornholm er en del af Hasle Lystskov. Jeg går ofte tur her, hvor området byder på masser af variation i form af både idylliske søer, lange hvide sandstrande, gode vandrestier og skov. Kultippen er et af øens mest særprægede landskaber. Det er nærmest et månelignende landskab, som ligger helt ud til kysten. Ud over oplevelsen af det mærkværdige landskab er der et fantastisk vue ud over den blå Østersø og den flotte hvide sandstrand, som ligger ved foden af Kultippen. En aftentur til området kan også varmt anbefales. Herfra kan opleves nogle af de smukkeste solnedgange, og når mørket falder på, er det også et af de bedste steder på øen at kigge på stjerner fra. Lysforureningen i området er meget lavt, og derfor står stjernene ofte meget tydelige frem på himlen.

På toppen af Kultippen er der flere flade arealer, hvor man også som dårligt gående kan bevæge sig rundt og nyde udsigten. For børn er det månelignende landskab meget spændende og et fristende sted til leg og til at slippe fantasien løs. Vær dog opmærksom på de relativt dybe regnvandskløfter og stejle skrænter ned til vandet og stranden.

Kultippen ligger lige syd for Hasle, når man kommer fra Rønne siden. Kør mod Hasle fra Rønne og drej fra mod Sorthat-Muleby. Lige før Hasle kommer Glasværksvej på venstre side, som man drejer ned ad. For enden af Glasværksvej ligger en parkeringsplads, og cirka 50 meter til venstre for den (ind mod Rønne), ligger Kultippen.

Læs mere om Kultippen ved Hasle her.

Skriv en kommentar

*Ved brug af kommentarfeltet accepterer du samtidig websidens opbevaring og behandling af dine oplyste data. Din emailadresse bliver ikke vist eller offentliggjort.

Bornholmiglimt.com bruger cookies til at skabe en god brugeroplevelse, huske indstillinger, trafikmåling og målrette annoncer. Klik på OK knappen for at acceptere dette. OK Læs mere her