Hjem Bornholm i billeder Ekkodalen på Bornholm – billedeserie

Ekkodalen på Bornholm – billedeserie

Ekkodalen på Bornholm er med sine 12 kilometer er Ekkodalen Bornholms længste sprækkedal. Sprækkedalen kan faktisk følges helt op nordøst til Saltune ved kysten. Den mest kendte strækning af dalen er dog den, som ligger i Almindingen. Her strækker Ekkodalen sig over 2 kilometer med lodrette klippevægge på op til 30 meter høje. De meget stejle klipper langs dalens ene side kaldes ”Styrtebakkerne”. Oprindeligt kaldtes de ”Stortebakkene”, som er et gammelt bornholmsk udtryk for en brat, lodret klippevæg. For foden af klippevæggene løber en lille å – Læså. Den snor sig ind igennem den cirka 70 meter brede dals grønne, frodige enge. Udsigten, når man står for enden af de lodrette klippepartier, og kigger ind i det åbne landskab, er både betagende og meget smuk.

Som skrevet ovenfor ligger Ekkodalen i Almindingen på Bornholm. Det er den største skov på øen og landets 5. største skov. Skoven ligger cirka 100 meter over havets overflade, og dens jordlag ligger direkte ovenpå Bornholms grundfjeld.

Dalen ligger cirka 20 minutters kørsel fra Rønne. Ved indgangen er der en fin stor parkeringsplads, en kiosk og en restaurant, hvor man kan få lidt at drikke, spise og måske prøve kræfter med Restaurant Ekkodalshusets gigantiske tarteletter.

Nedenfor får du et udpluk af mine billeder fra Ekkodalen på Bornholm, og i mit blogindlæg her, kan du læse meget mere om dalen samt få gode tips til vandreture i området.

skilt som viser til det bedste ekkosted i ekkodalen fuld firspring i ekkodalen paa bornholm udsigt til de stejle klippevaegge i ekkodalen paa bornholm Udsigt ind i ekkodalen paa bornholm leg i ekkodalen paa bornholm vandring ind igennem ekkodalen i almindingen paa bornholm boernene i ekkodalen paa bornholm far og datter i ekkodalen paa bornholm trapper op ad klippevaeg i ekkodalen paa bornholm trappe til udsigtspunkt i ekkodalen paa bornholm traer paa klippevaeg i ekkodalen Højlyngsstiens nye spor snor sig ind igennem Ekkodalen paa bornholm statue i ekkodalen hoejlyngsstiens nye spor i ekkodalen Klippevaeg i Ekkodalen klipper i ekkodalen madpakkehuset i ekkodalen paa bornholm fortidslevn i ekkodalen nyt træ spor og sti i ekkodalen paa tur med familien i ekkodalen paa bornholm koer i ekkodalen koer i ekkodalen paa bornholm eng og klippevaegge i ekkodalen paa bornholm klipper i ekkodalen paa bornholm familietur til ekkodalen paa bornholm ekkodalens spor ved klippevaeg ekkodalen i almindingen på bornholm udsigt til ekkodalen i almindingen paa bornholm

Skriv en kommentar

*Ved brug af kommentarfeltet accepterer du samtidig websidens opbevaring og behandling af dine oplyste data. Din emailadresse bliver ikke vist eller offentliggjort.

Bornholmiglimt.com bruger cookies til at skabe en god brugeroplevelse, huske indstillinger, trafikmåling og målrette annoncer. Klik på OK knappen for at acceptere dette. OK Læs mere her